ВІТАЮ НА СВОЄМУ БЛОЗІ! КОЖНОМ ЧИТАЧЕВІ-ЙОГО КНИГУ,КОЖНІЙ КНИЗІ-ЇЇ ЧИТАЧА!"

20 березня 2013 р.

21 БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ




„Поезія – це завжди неповторність,

Якийсь безсмертний дотик до душі”
Л. Костенко



Всесвітній день поезії було проголошено делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році.
Перший Всесвітній день поезії було відзначено 21 березня 2000р. в Парижі (Франція), де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.
Метою встановлення цієї дати та здійснення заходів, присвячених поезії, є прагнення привернути увагу суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній і просвітницькій діяльності.
В Україні це свято відзначається на державному рівні щорічно з 2004 року.
Що таке поезія? Поезія-художньо-образна словесна творчість, це твори написані віршами.Ось що таке поезія на словниковій мові .Це сухе, безбарвне пояснення слова "поезія" .
Насправді ж слово "поезія" вбирає в себе багато понять.Поезія-це коли ти летиш рядками і наповнюєшся енергетикою слова, отримуючи естетичну насолоду.Це коли хочеться перечитувати, знаходити щось нове.
  Поезія - це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти.І чим частіше - тим краще.Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.




В читальному залі нашої бібліотеки  до дня поезії  оформлено книжкову виставку  "Чари поезії", де предсталено поетичні добірки  членів літературно - мистецького товариства "Журавлі".





 




     "ПОЕЗІЯ - СЛОВО!..ПОЕЗІЯ - ПІСНЯ,
 ПОЕЗІЯ - ВІЛЬНА ДУША.
 ДЕ СЕРЦЕ РОЗКРИЛЕ - ТАМ ДУМА           ПРОВІСНА
 У ВІРШАХ БЕЗСМЕРТЯ ЗВІЩА.
                                     Д.ТЕРНІВСЬКИЙ








Немає коментарів:

Дописати коментар